Weer naar school!

De zomervakantie zit erop en alle kinderen moeten weer naar school. Jack & Lizzy hebben er zin in dit jaar! Ze hebben een toffe meester en ze staan te popelen om nieuwe dingen te leren.

“Allebei een kiwi in de lunchtrommel vandaag?!” merkt meester Maarten op als het bijna pauze is. “Ja, meester. Er zit veel vitamine C in kiwi's, en als we dat voldoende eten krijgen we geen griep. En we kunnen het makkelijk eten met een lepeltje.” zegt Jack. “Vitamine C zorgt ook voor een goede conditie van de huid en bloedvaten en het zorgt voor sterke botten. En dat merk je wel met de gymles, kinderen die vaak fruit eten zijn net wat sneller.” zegt meester Maarten.

Dan gaat de bel. Het is pauze. “Weet je wat ook super goed voor je is” zegt Lizzy, “lekker rennen en spelen op het schoolplein. Tot straks meester!”

Win kiwi's voor je hele klas!

Download nu gratis de ‘Jack & Lizzy op school’ kleurplaat. Maak er een kunstwerkje van en stuur hem op naar
Fruit Rangers, Koopliedenweg 3, 2991 LN Barendrecht.
De drie mooiste inzendingen worden beloond met Fruit Rangers kiwi's om te trakteren in jouw klas!

Actie is geldig tot 31 oktober 2016. Deelname voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Download kleurplaat

Weet jij hoe gezond een kiwi is?

Jack en Lizzy zijn in hun Fruit Van aan het uitzoeken of een kiwi nu echt zo gezond is. De kiwi blijkt wereldwijd een populair fruitsoort te zijn, omdat het vele vitamines en mineralen bevat. Jack komt te weten dat kiwi's rijk zijn aan vitamine C, B en E en foliumzuur. Door de vitamine C draagt het eten van een kiwi bij aan een goede weerstand en krijg je dus niet zo snel een griepje. Met één kiwi per dag heb je al heel veel vitamine C binnen! Daarnaast zijn kiwi's heel vezelrijk en die vezels zijn goed voor je spijsvertering. “Wow, een echt vitamine bommetje!” roept Jack.

Lizzy zegt: “Jack, wist jij dat je de schil van een kiwi kunt eten? De schil bevat ontzettend veel vezels! Als je de haartjes van de schil borstelt en de kiwi goed wast dan smaakt het lekkerder. Grappig he?!”

Waar groeien de Fruit Rangers kiwi's?

Jack en Lizzy zijn in hun fruitvan afgereisd naar Chili, Zuid-Amerika. Ze zijn in de buurt van Santiago en gaan vandaag kijken waar de Fruit Rangers kiwi’s groeien. Jack weet al dat kiwi boomgaarden alleen aangelegd kunnen worden in gebieden waar het klimaat gunstig is.

De kiwiboer vertelt Jack en Lizzy dat de lekkere en gezonde kiwi’s aan de takken van kiwistruiken groeien. Na de oogt snoeien we de planten en in de lente bloeien de knoppen dan weer open, vervolgt hij. De bijen zorgen voor de bestuiving, waardoor de bloemen in besjes veranderen. De vrucht groeit in de zomer. Als de kiwi’s goed rijp zijn, kunnen we ze plukken. De geplukte kiwi’s worden daarna ingepakt en in het pakhuis bewaard. Ze kunnen van daaruit naar jouw supermarkt worden vervoerd. Het kiwi-seizoen in Chili loopt van mei tot september.

Contact

Heb je meer vragen over Fruit Rangers?
Mail ons: info@fruitrangers.nl